tirsdag 30. november 2010

Eksemple på klatring i Correns
Frankrike

Fra den 18 til 29 oktober var vi en tur i Frankrike. Og den vakre lille byen Correns. Der skulle vi være to uker og klatre. Selv om klatringen var helt fantastisk og maten, kulturen og været var helt perfekt er det ikke dette jeg vil snakke om her, for dette kan du sjekke ut selv og lese mer om på nettsiden http://www.8a.nu/. Der finner du alt om klatrefeltet i Correns. Men jeg vill snakke litt om det andre som var fokus på turen, nettopp studenttemaene som ble presentert her. Studenttema er en genial måte og del opp og korte ned pensum på, for da får hver elev et tema de skal konsentrere seg om og skrive et 3 siders paiper, også holde et halvtimes langt foredrag til resten av klassen. Siden vi er elever i en prosess til å bli veiledere tvunget til å tenkt gjennom noen enkle pedagogiske grep, for eksempel hvordan du vil plassere deg i forhold til gruppa. Du får også prøvd deg fremfor en gruppe, der du er helt alene og skal legge frem et stoff.


Her har vi studentema. Thomas snakker og vi sitter i ring rundt å høre på.

Vi hadde et slik tema på morgenkvisen mens vi ventet på at solen skulle varme opp luften. For det var passe kaldt om morgen og kveldene. Den andre økten var lagt til lunsjen kl to, slik at du fikk en pause i klatringen. Og dette er viktig når du skal klatre i to uker. For hard belastning kan føre til betennelser i muskler og ledd. Så en time der du sitter og høre på klatre- historien i Romsdalen eller historien til klatreutstyret er et bra og lærerik avbrekk.

Audun som tarzan i Eden.
Siden vi skal bli veiledere en gang frem i tiden, var det hensiktmessig og se litt på hvordan de gjennomfører aktiviteter i andre land også. Derfor reiste vi til Eden Adventure. (http://www.eden-aventure.com/) . Dette er en høydepark i et veldig kult terreng, den var lagt inn mellom sløyer av av stien som hva en 30- 40 meter høye, enn masse zipp-lines og klatring og linje gåing mellom disse tårnene. Det administrative var veldig likt et norsk aktivitetsfirma som tilbyr lignende aktiviteter, der vi fikk en sikkerhets prat i starten, en presenter utstyret og hvordan dette funket og hvordan vi skulle oppføre og gjøre det rundt om i løypa.
Vi hadde også en tur gjennom Verdon kløften, en av Europas største kløft. En helt fantastisk tur som er sterkt anbefalt. For og lese mer sjekk ut http://www.eyewitness.no/verdon_canyon.htm


Takk fo turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar